.

Onze visie

Bij LalaLinda vinden wij het belangrijk dat ieder kind zich zelf kan zijn. Of je nou wit, zwart, roze, paars, blauw of groen bent, jij mag er zijn! LalaLinda is meer dan alleen een toneelschool. Het is een veilige plek waar kinderen (en volwassenen) even lekker "los" kunnen gaan zonder dat daar raar naar gekeken wordt.

"(Bijna) Alles mag, en niks moet!"

Een stukje over LalaLinda, geschreven door Linda Verkerke:

"Ik ben Linda Verkerke, eigenaar van LalaLinda, docent musical en theater en zangcoach. Ik geef met veel plezier les aan kinderen vanaf 6 jaar. Daarnaast schrijf ik toneelstukken en kinderverhalen.

Tijdens mijn lessen ligt de nadruk op zangperformance en emotionele beleving, maar tegelijk ook op het samenwerken en het verenigen van krachten. Het woord 'samen' gebruik ik dan ook veelvuldig. Tijdens mijn lessen komen leerlingen er vaak achter dat veel meer kunnen dan ze aanvankelijk dachten.  

Te vaak wordt er gedacht dat je heel veel talent nodig hebt, om op een podium te kunnen staan. Zo wordt de drempel om theater te geven steeds hoger. Ik geloof dat als er één persoon is die in je gelooft en die je dat zelfvertrouwen wil en kan geven, dat je vleugels kan geven. Natuurlijk heeft de een meer aanleg dan de ander , pakt de een het net iets sneller op dan de buurman of buurvrouw of durft die net iets meer. Verschil zal er altijd zijn. Maar verschil hoort erbij; als iedereen hetzelfde was, zou het inderdaad een saaie boel worden. Daarnaast zijn het juist de verschillen tussen mensen die de charme op het podium en in onze maatschappij maakt. Tijdens mijn lessen ligt er veel nadruk op acceptatie van de ander. Accepteer je buurman/-vrouw dan accepteert die ander jou ook. Het resultaat is dan ook een gemêleerd gezelschap aan jongeren die elkaar vaak op school of in hun omgeving, niet zouden zien staan. De meest gehoorde zin is dan ook: '"ik word gewoon geaccepteerd"""